Hjertestarter

Fremover kan medlemmer, gæster og borgerne færdes trygt i Gyttegård Golf Klub, der netop har modtaget en hjertestarter fra TrygFonden.

Hjertestarteren er opsat på muren der vender ud mod 18. green.

Sådan bruger du en hjertestarter / AED (Automatisk Ekstern Defibrillator)

Når du har konstateret hjertestop, alarmeres 1-1-2, og herefter hentes en hjertestarter, hvor du skal gøre følgende:

* Åben og tænd hjertestarteren, der med en stemme vil guide dig igennem hele forløbet.
* Fjern tøjet fra personens overkrop og placer hjertestarterens to elektroder på brystet, som anvist på elektroderne.
* Hjertestarteren vil fortælle dig, om du må røre ved personen, mens hjertestarteren analyserer personens tilstand.
* Hjertestarteren giver besked på, om du skal fortsætte hjertemassage og kunstigt åndedræt eller afgive stød ved at trykke på en knap på hjertestarteren.
* Det kan være nødvendigt med flere stød.
* Lyt altid til hjertestarterens anvisninger.
* Ved 1-1-2 opkald, lyt altid til det sundhedsfaglige personales vejledning
* Læg personen i stabilt sideleje, når der er normal vejrtrækning, og afvent ambulancen.

Læs mere på hjertestarter.dk

Med hjertestarteren fulgte et kursus, hvor nøglepersoner i klubben er blevet uddannet i hjertelungeredning, og i hvordan man bruger hjertestarteren.

Følgende personer deltog i kurset:

Bente Fredensborg
Birthe Dynesen
Erik Bjørnsen
Franco d`Angelo
Gert Skjønnemand
Hans Beier
Henning Guldbrand
John Pedersen
Leif Sørensen
Lena Eklund
Lisbeth Høy