Baneinfo april

Kære medlemmer,

Først vil jeg gerne benytte lejligheden til at sige tak for modtagelsen i G.G.K. Den har været overvældende fra alle sider. Det er også dejligt at få bekræftet den mavefornemmelse jeg havde, da jeg var til de indledende samtaler.

Vil også meget gerne sige en stor TAK til alle dem som havde tid og lyst til at komme til forårsklargøring i tirsdags. Om det var pensionister eller folk som havde taget fri fra arbejde for at hjælpe i flok. De gjorde alle en stor indsats på banen, klubhus, restaurant og andre steder.

Vi regner med at have en igen i efteråret, som så kommer til at ligge en lørdag og så håber vi på ligeså stor succes igen.
Hvis der er nogen som gerne vil hjælpe til med noget ude på banen, om det er en halv dag, en hel dag eller…….. Så er jeg interesseret i dette.
Man kommer ikke til at lave noget som man ikke har lyst til, men der er selvfølgelig nogle begrænsninger.Der er allerede én som har sagt, at han gerne vil hjælpe når vi skal vertikalskære, så nu er bolden kastet op og I må endelig kontakte mig.

Vi kommer både til at vertikalskære og topdresse mange gange i sæsonen, men jeg vil gerne lige vente på lidt mere vækst i græsset. Greens bliver p.t. klippet i 7 mm og så snart der kommer lidt mere vækst i græsset, vil klippehøjden blive sat ned. I sæsonen vil den komme til at ligge i 3 mm, men vi vil være forsigtige i starten. Greens bliver heller ikke klippet hver dag, da der ikke rigtig er noget afklip endnu.

Vintergreens vil komme væk når vi er sikre på, at den sidste frost har været på besøg.

Vi regner med at ”proppe” greens i uge 30 (hvis vejret tillader det) samt efterår, det er for på sigt at gøre greens bedre og mindske vores filtlag.
Vi har også tromlet alle tee’s, semirough og faiways for at få det hele så jævnt som muligt og måske endda lidt mere rul på bolden på fairways. Det vil samtidig blive et pænere klip på golfbanen.

Der er blevet fældet nogle træer ved 2. og 6. tee. Det er for at få de tee’s i bedre stand, da de ikke rigtig har fået noget lys. Om det er nok er svært at sige. Måske kommer vi senere til at fjerne endnu flere træer, men vi skal også passe på banen ikke bliver for åben. Det er en balancegang hvor vi tænker på naturen og det smukke, men samtidig kigge på kvaliteten. Det kan sagtens tænkes vi kommer til at gøre andre tiltag i løbet af sæsonen.
Der er andre tee’s som heller ikke ser så godt ud, men der er træerne ikke på vores jord, men vi er i dialog med de rette personer omkring disse problemer.

Hvis I også vil være venlig at huske at bruge jeres pitchfork, da jeg allerede nu ser mange nedslagsmærker (har kun været åbne for spil i 1 uge). Ser I en sten på green, må I meget gerne flytte den. Det er bestemt ikke fordi I skal gøre vores arbejde, men det er ikke altid vi lige ser den når der klippes og klippeleddet vil bare ligeså stille blive dårligere og det vil så medføre dårligere greens.

River vil også lette vores arbejde, hvis hele riven bliver lagt tilbage i bunkeren og gerne på tværs af spilleretningen. Så er der også mindre sandsynlighed for at ramme riven med bolden.

Vi har også fået en praktikant ind i greenkeeperstaben. Han hedder Casper og er 18 år, så håber I tager godt imod ham.

Vi kommer i år til at have rigtig mange turneringer og der kommer til at gøres en ekstra indsats til 2 af dem. Hovborg kro open og DM Mid-age, som bliver spillet henholdsvis d. 20-21.5. og 27-28.5.
Vi vil selvfølgelig sørge for at banen står godt til alle turneringer, men her ligger de i 2 efterfølgende weekender, så mandskabsmæssigt er det lidt nemmere.
Jeg har arrangeret vi låner en greensroller fra d. 11-29.5. Den vil kunne gøre greens mere true og samtidig væsentlig hurtigere. Det kommer ikke til at ske fra den ene til den anden dag, men stille og roligt øges hastigheden, det bliver dog selvfølgeligt noget sværere med nedbør i den periode – MEN glæd jer!

Fra og med i d.3.4. starter vi kl. 07 om morgenen og tidligere lidt senere på sæsonen. Det er for at genere medlemmerne så lidt som muligt, men skulle det ske, beklager vi det selvfølgelig! Men nogle gange kan det være svært at undgå.

Har I læst hele nyhedsbrevet, tager jeg hatten af for det, for det har været en lang smøre – De bliver kortere i sæsonen, det lover jeg ;-)

Mange solrige hilsener fra

Christian og staben